Caffé Szamila Kft.

H-4030 Debrecen, Sebes u. 4-10.
Telefon: + 36 (52) 417 234
Mobil: +36 (30) 279 9299
E-mail: href="mailto:uh!pont!alimazs!kukac!alimazs">uh!pont!alimazs!kukac!alimazs

 

H-4032 Debrecen, Füredi Kapu
Böszörményi út 68. C lépcsőház 7.
Mobil: +36 (70) 931 2311
E-mail: href="mailto:uh!pont!alimazs!kukac!alimazs">uh!pont!alimazs!kukac!alimazs

 

H-1141 Budapest,
Szugló utca 83-85.
Mobil: +36 (70) 332 0855
E-mail: href="mailto:uh!pont!alimazs!kukac!tsepadub">uh!pont!alimazs!kukac!tsepadub

Bejelentkezés Regisztráció
kosár Kosaram tartalma
0 db termék, 0 Ft
Termékek Akciók Konstrukciók Rólunk A kávéról

TORREFAZIONE MUSETTI – Tradicionális kávépörkölő a Pó völgyében

Szamila - 2015-07-23 10:39:46

A MUSETTI  Pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „A kávé háza” néven. A pörkölő alapítása eltelt több, mint hetven év alatt a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hittek az általuk előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartották a gyártósorok technológiai  és higiéniai fejlesztését. A legkorszerűbb csomagolástechnika alkalmazásával igyekeznek minél tovább megőrizni az eredeti olasz espresso illatát, ízét és zamatát.

A nyers kávét közvetlenül az ültetvényesektől vásárolják három kontinensről, Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából, saját pörkölő üzemben pörkölik, saját receptúra alapján állítják össze a kávékeverékeket a kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült MUSETTI márkanéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, 50 országban forgalmazzák.

Filozófiájuk az az általános szabály, miszerint az espresso-t olyan kis mennyiségű cukorral szabad inni, hogy az kiemelje az eredeti kávé aromáját és emlékeztessen a termőhelyre, ahonnan a zöld kávé származik.

A MUSETTI nem elégszik meg a nyers kávé hitelesített minősítésével mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne. Minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kér, mielőtt a termést behajóznák. A mintát bevizsgálják és megpörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott kávészállítmányt beengednék a gyárba, újra mintákat vesznek és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot.