Részesülj az általad  ajánlott partner vásárlásából! TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Blog

TORREFAZIONE MUSETTI – Tradicionális kávépörkölő a Pó völgyében

2022.06.14 12:13
TORREFAZIONE MUSETTI – Tradicionális kávépörkölő a Pó völgyében

TORREFAZIONE MUSETTI – Tradicionális kávépörkölő a Pó völgyében

A MUSETTI  Pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „A kávé háza” néven. A pörkölő alapítása eltelt több, mint hetven év alatt a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hittek az általuk előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartották a gyártósorok technológiai  és higiéniai fejlesztését. A legkorszerűbb csomagolástechnika alkalmazásával igyekeznek minél tovább megőrizni az eredeti olasz espresso illatát, ízét és zamatát.

A nyers kávét közvetlenül az ültetvényesektől vásárolják három kontinensről, Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából, saját pörkölő üzemben pörkölik, saját receptúra alapján állítják össze a kávékeverékeket a kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült MUSETTI márkanéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, 50 országban forgalmazzák.

Filozófiájuk az az általános szabály, miszerint az espresso-t olyan kis mennyiségű cukorral szabad inni, hogy az kiemelje az eredeti kávé aromáját és emlékeztessen a termőhelyre, ahonnan a zöld kávé származik.

A MUSETTI nem elégszik meg a nyers kávé hitelesített minősítésével mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne. Minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kér, mielőtt a termést behajóznák. A mintát bevizsgálják és megpörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott kávészállítmányt beengednék a gyárba, újra mintákat vesznek és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot.

 

Árukereső.hu