Caffé Szamila Kft.

H-4030 Debrecen, Sebes u. 4-10.
Telefon: + 36 (52) 417 234
Mobil: +36 (30) 279 9299
E-mail: href="mailto:uh!pont!alimazs!kukac!alimazs">uh!pont!alimazs!kukac!alimazs

 

H-4032 Debrecen, Füredi Kapu
Böszörményi út 68. C lépcsőház 7.
Mobil: +36 (70) 931 2311
E-mail: href="mailto:uh!pont!alimazs!kukac!alimazs">uh!pont!alimazs!kukac!alimazs

 

H-1141 Budapest,
Szugló utca 83-85.
Mobil: +36 (70) 332 0855
E-mail: href="mailto:uh!pont!alimazs!kukac!tsepadub">uh!pont!alimazs!kukac!tsepadub

Bejelentkezés Regisztráció
kosár Kosaram tartalma
0 db termék, 0 Ft
Termékek Akciók Konstrukciók Rólunk A kávéról

Kávé Blog

Kávé & koffein

Szamila - 2015-07-23 12:02:10

A kávécserje örökzöld növény. Majd százféle cserje létezik, de csak két fő típusa van, a Cofea Arabica és a Cofea Robusta. Kicsi fehér virágai csomókban fejlődnek és a jázminhoz hasonlatos illatot árasztanak. A termések a cseresznyéhez hasonlatosak, bennük 2 mag fejlődik, melyeket kávébabnak vagy zöld kávénak is neveznek.

Az arabica kávé illatos, édes és zamatos, karamelles az utóíze. Koffeintartalma 0,8 – 1,5 % és a világ teljes kávétermelésének ¾-ét teszi ki.

A robusta biztosítja a kávékeverék karakterét, erőteljes kesernyés ízét, illata nem feltűnő. Koffeintartalma magas, 1,7 -3,5 % között van, és a világ kávé termelésének ¼-ét adja. Az eszpresszó ismertetőjegyeként ismert vörösesbarna krém csak megfelelő minőségű robusta-t is tartalmazó keverékből nyerhető.

A kávéban található koffein serkentő hatású, stimulálja a központi idegrendszert, fokozza a szív és veseműködést. Testmozgás előtt fogyasztva segít felszabadítani a szervezetben elraktározott zsírt; a tüdő hörgőizmait elernyeszti, könnyíti a légzést, csökkenti az asztmás rohamok veszélyét. Kutatások szerint csökkenti a depressziót. Felelőtlen fogyasztása ugyanakkor növeli a stresszt, a szívkárosodás és a csontritkulás veszélyét.
A koffein hatására a hasi, zsigeri erek összeszűkülnek, az agy viszont több vért kap. A koffein így a központi idegrendszerre és az agyra élénkítő hatással van; fokozza a szív- és veseműködést, gyorsítja a légzést és az anyagcserét. A magas vérnyomásúaknak, a szív- és veseelégtelenségben szenvedőknek ezért óvatosan kell bánniuk a kávéval.

Egy 7 gramm őrleményből készített eszpresszó-krémkávéban kb. 0,1 gramm koffein található. Ennek az adagnak a hatása kb. 1-5 óráig tart. Az időtartam függ a szervezet egészségi szintjétől, a megszokástól, a kávé előtt és mellett fogyasztott ételek - italok összetételétől, a koffeinnel szembeni érzékenységtől. Napi 2-3 csésze kávé, ha azt megfelelő körülmények között fogyasztjuk, egészséges frissítő ital, de 1gramm koffein (kb. 10 csésze) napi elfogyasztása már izgatottságot, szédülést és rosszullétet okozhat - még az egészséges, felnőtt embernek is.
Fontos megjegyezni: a kávé nem a fáradtság megszüntetésére való, az a kávé hatásának elmúltával erősebben tér vissza és csak pihenéssel múlik el. A kávé feladata az, hogy az ébrenlét - a munka- és a szabadidő pillanatait tegye még intenzívebbé.
 

A MUSETTI  Pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „A kávé háza” néven. A pörkölő alapítása eltelt több, mint hetven év alatt a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hittek az általuk előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartották a gyártósorok technológiai  és higiéniai fejlesztését. A legkorszerűbb csomagolástechnika alkalmazásával igyekeznek minél tovább megőrizni az eredeti olasz espresso illatát, ízét és zamatát.

A nyers kávét közvetlenül az ültetvényesektől vásárolják három kontinensről, Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából, saját pörkölő üzemben pörkölik, saját receptúra alapján állítják össze a kávékeverékeket a kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült MUSETTI márkanéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, 50 országban forgalmazzák.

Filozófiájuk az az általános szabály, miszerint az espresso-t olyan kis mennyiségű cukorral szabad inni, hogy az kiemelje az eredeti kávé aromáját és emlékeztessen a termőhelyre, ahonnan a zöld kávé származik.

A MUSETTI nem elégszik meg a nyers kávé hitelesített minősítésével mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne. Minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kér, mielőtt a termést behajóznák. A mintát bevizsgálják és megpörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott kávészállítmányt beengednék a gyárba, újra mintákat vesznek és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot.

 

Egy tökéletes olasz espresso a Szamilától

Szamila - 2015-07-23 09:51:00

Íme egy tökéletes olasz espresso!

Tudja Ön, hogyan kell elkészíteni? Rendelkezik profi kávégéppel és kávédarólóval?

És azt tudja-e, hogy milyen az eredeti olasz espresso? És hogy miért fontos mindez?

A Caffé Szamila Kft ebben segít Önnek. Az Olasz Kávészövetség által a legkiválóbbak közé sorolt olasz MUSETTI Caffé kávépörkölő babkávéit forgalmazza, képviselői az ország teljes területén a vendéglátós szakemberek megfelelő kiszolgálásán és ellátásán munkálkodnak.

Szerződött partnereiknek adagszámlálóval ellátott professzionális kávégépet és kávédarálót biztosítanak. Szakembereik megtanítják az eredeti olasz espresso készítésének tradicionális fogásaira, hogy miért fontos a kávéőrlemény szemcséinek finomsága, és arra is, hogy miért nem lefele fordítva tároljuk a csészét a kávégépen, vagy hogy mitől lesz krémes hab az espresso tetején és hogyan készül a cappuccino tökéletes tejhabja.

A szükséges eszközök, felszolgálási kellékek a cég webshopjából is beszerezhetők.

A Caffé Szamila Kft. saját szervizhátterével vállalja kávégépek javítását, karbantartását, hogy az Önök vendégei folyamatosan magas minőségű, igazi olasz kávét kortyoljanak. Ebben tökéletes partnerük a MUSETTI Caffé, aki a zöld kávétól a pörkölésen át a csészébe kerüléséig szakértő figyelemmel kíséri a kávé útját.

Musetti Kenya babkávé

Szamila - 2015-07-08 13:30:48

Kenyában főleg arabicát termesztenek és az exportra menő szemek többségét mosás után dolgozzák fel. A világ 22. legnagyobb kávétermelő helyén a legintenzívebb aromájú, élénken savas kávékat állítják elő. Az ízek régiónként változnak, de legtöbbjük különlegesen komplex, gyümölcsös ízű, citrusos savasságú és sűrű, gazdag textúrájú.

 

Musetti Ehiopia babkávé

Szamila - 2015-07-08 13:27:28

Az 5. legnagyobb kávétermelő Etiópiát az arabica kávé szülőhazájaként tartják számon, ahol számos fajtát a mai napig nem sikerült azonosítani, mivel sok őshonos fajnál a kávészemek méretre és alakra sem egyformák. Ez a sokféleség szokatlanul határozott és elegáns, virágos, herbális és citrusos ízjegyeket kölcsönöz az etiópiai kávénak.

 

Tagek: Muetti, Ethiopia

Musetti Guatemala babkávé

Szamila - 2015-07-08 12:59:55

Guatemala a 10. legnagyobb kávétermelő a világon és elképesztően sokféle ízvilágú kávét kínál – a kakaóstól a tejkaramelláson át az édesig, továbbá herbális, citrusos és virágos, ropogósan savas fajtákat, köszönhető a terület sokféle mikroklímájának, a hegyvidékek és a síkságok eltérő csapadékeloszlásának és talajának. Mintegy 270 000 hektáron termesztenek kávét, szinte mindenhol mosott arabicát, többek között Bourbont és Caturrát.

 

Tagek: Musetti, Kenya